Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenmarkt en boekvoorstelling

21 augustus 2022 @ 11:00 - 16:30

Zondag 21 augustus van 11 tot 16.30 u in het Mout- & Brouwhuis de Snoek

Boekenmarkt en voorstelling van de nieuwe publicatie van het Mout- & Brouwhuis in de monografieënreeks ‘Het Vlaams brouwbedrijf in historisch perspectief’.
De nieuwe publicatie betreft het tweede deel van de tweedelige monografie ‘Van De Snoek en consorten. De dorpsbrouwerij in Vlaanderen, ca. 1750 – ca. 1950’, dat de belangrijke periode van 1918 tot ongeveer 1950 betreft. Kortom, het verhaal van de wederopbouw en de verder doorgedreven schaalvergroting en industrialisatie van het brouwbedrijf. Een evolutie die ervoor zorgde dat veel dorpsbrouwerijen uiteindelijk hun poort sloten en de zo vertrouwde mout- en biergeuren uit het dorp verdwenen.
Meer info over de dubbelmonografie: zie publicaties

Veel heemkundige en historische verenigingen alsook uitgevers hebben er via allerlei publicaties voor gezorgd dat de herinnering aan de drieduizend dorpsbrouwerijen die ons land omstreeks 1900 telde, niet zomaar verloren ging. Om ook deze brouwerijhistories onder de aandacht te brengen organiseert de vzw Westhoek-Monumenten in het Mout- & Brouwhuis de Snoek de (gratis) boekenmarkt ‘Van een Snoek die leest’. Verscheidene boekenstanden zullen er verspreid staan in het museum-van-de-dorst, dat voor deze gelegenheid gratis toegankelijk is. Het boekenaanbod richt zich vooral maar niet uitsluitend op onze brouwerij- en herbergcultuur. Voor wie in geschiedenis en erfgoed geïnteresseerd is, is de boekenmarkt ‘Van een Snoek die leest’ zonder meer een echte aanrader. Tussen roer- en gistingskuipen, brouw- en waterketels, biertonnen en afvulmachines proeven van de verhalen die de voorbije eeuwen vooral in brouwerijen en herbergen werden geschreven. Unieker kan de ervaring alvast niet zijn.

Verenigingen, uitgevers, particulieren, … die alsnog wensen deel te nemen, kunnen daartoe ook nog – tot enkele dagen voordien – contact opnemen met de secretaris van Westhoek-Monumenten vzw (secretaris@desnoek.be of telefonisch 0495 92 90 19).

Gegevens

Datum:
21 augustus 2022
Tijd:
11:00 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Museum
Fortem 40
Alveringem, 8690 België
Telefoon:
058 28 96 74