Herfstdrink en boekvoorstelling

Wij nodigen u graag uit op onze Herfstdrink op zondag 24 oktober a.s. om 15 u in het Mout- & Brouwhuis de Snoek, waar tegelijk de nieuwe publicatie van het Mout- & Brouwhuis in zijn monografieënreeks ‘Het Vlaams brouwbedrijf in historisch perspectief’ wordt voorgesteld. Het is een dubbelmonografie geworden, gewijd aan ‘de dorpsbrouwerij in Vlaanderen, ca. 1750 – ca. 1950’ met de biografie van de brouwerij De Snoek als rode draad. Vandaar dan ook de hoofdtitel van de twee boekdelen: VAN DE SNOEK EN CONSORTEN.


Aanschouw ... de unieke Snoek-Playmobil-maquette

Maquettebouwer Roeland Verhaert uit Lier werkte anderhalf jaar aan een schaalmodel van het Mout- & Brouwhuis in Playmobil.
Zijn bijzondere creatie kan doorlopend worden bezocht tijdens de openingsuren.

Lees hier meer over zijn meesterwerk in plastic en kom eens langs in het Museum van de Dorst om het van dichtbij te bewonderen.
Klik hier voor enkele sfeerbeeldjes van tijdens onthulling.


DSC01701

Bent u nog geen lid van de vzw Westhoek-Monumenten of van de Gilde van Sint-Arnoldus ? Geen nood, iedereen is thuis in het museum-van-de-dorst!

Wil je echter meer zijn dan een sympathieke passant en lid worden, ga dan naar ‘contact’ en help een unieke brouwerijsite mee in stand houden.