Activiteitenkalender 2024

– Zaterdag 13 april, om 14.00 u: Het andere Brugge, gelagerd in bierhistories

Stadswandeling o.l.v. stadsgids Danny Goethals. Start: aan het station van Brugge.

(verzamel- en vertrek: voorzijde van het NMBS-station in Brugge)

Heel waarschijnlijk denkt u Brugge reeds goed te kennen. Welnu, met verregaande zekerheid weten wij dat we velen onder u op onze voorjaarswandeling van het tegenovergestelde zullen overtuigen. Brugge is nu eenmaal veel meer dan zijn met toeristen vol afgeladen kern. Het Venetië van het Noord verbergt in de lommer van het belfort, de Sint-Salvatorskathedraal en de vele andere bedehuizen nog zoveel fraaie straatjes, pleintjes, hoekjes, … Plaatsen waar toeristen nooit komen, ofschoon ze dragers zijn van zoveel boeiende maar opgeborgen  verhalen. Speciaal voor ons heeft stadsgids Danny Goethals een programma in elkaar gestoken dat ons zal meevoeren door het verleden van dat onbekende Brugge. Eén van de sporen waarin hij ons zal laten lopen is het verhaal van de dorst, waaraan trouwens – zoals door de brouwerij De Halve Maan – nog altijd wordt geschreven.

Deelnameprijs: 8,- euro (leden) – 10,- euro (niet-leden)

– Donderdag 16 mei, om 20.00 u: Van ‘abri’ tot ‘Stellung’. Bunkers uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek

Causerie door Hannelore Decoodt, erfgoedonderzoeker fortificaties / Wereldoorlog 1-erfgoed, Plaats: Mout- & Brouwhuis de Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem.

– Zondag 18 augustus, 10.00 u – 13.00 u: Erfgoedboekenfestijn tijdens Feest van Sint-Arnold (met achteraf ‘tafelen met Sint-Arnold’)

Plaats: Mout- & Brouwhuis de Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem.

– Zaterdag 21 september, 8.00 – 19.00 u: Op exploratie in Laarne en omstreken,

Daguitstap met o.m. bezoek aan de brouwerij Pikaflor en het kasteel van Laarne. Vertrek: om 8.00 u  aan het Mout- & Brouwhuis de Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem

– Donderdag 24 oktober, om 20.00 u: Hoperfgoed in de Westhoek. 

Causerie door Frank Becuwe, erfgoedonderzoeker industrieel erfgoed. Plaats: Mout- & Brouwhuis de Snoek, Fortem 40, 8690 Alveringem.


Aanschouw ... de unieke Snoek-Playmobil-maquette

Maquettebouwer Roeland Verhaert uit Lier werkte anderhalf jaar aan een schaalmodel van het Mout- & Brouwhuis in Playmobil.
Zijn bijzondere creatie kan doorlopend worden bezocht tijdens de openingsuren.

Lees hier meer over zijn meesterwerk in plastic en kom eens langs in het Museum van de Dorst om het van dichtbij te bewonderen.
Klik hier voor enkele sfeerbeeldjes van tijdens onthulling.


DSC01701

Bent u nog geen lid van de vzw Westhoek-Monumenten of van de Gilde van Sint-Arnoldus ? Geen nood, iedereen is thuis in het museum-van-de-dorst!

Wil je echter meer zijn dan een sympathieke passant en lid worden, ga dan naar ‘contact’ en help een unieke brouwerijsite mee in stand houden.